Over mij ...

Deze pagina geeft je een idee over wie ik ben en wat ik voor je zou kunnen betekenen. Anderzijds zou ik het leuk vinden als ik contact zou krijgen met mensen waar ik in het verleden mee heb samengewerkt.

Als werktuigbouwer ben ik in 1976 afgestudeerd in Eindhoven. Mijn afstudeerproject bestond uit het maken en analyseren van een omgekeerde slinger. Analyseren deden we met een analoge rekenmachine op basis van een theoretisch model. Leuk!

In 1977 heb ik vetlager onderzoek verricht op het Nat Lab van Philips. Dat lag me niet, waarna ik intern verhuisde naar de Persglasfabriek van Philips in de functie van assistent productieleider. Deze proeffabriek ging sluiten waarna ik Area Supervisor bij PDM in Oosterhout werd. Mijn Amerikaanse bazen waren top maar ik kreeg later een Nederlander als baas. Dat boterde niet en ben als assistent productieleider verkast naar PMF, afdeling speciaal fabricage kunststoffen en elastomeren. Ook dat was het niet en heb nog 3 jaar als medewerker kwaliteitszorg bij Optiek gewerkt. Inmiddels was ik toe aan ondernemerschap!

In 1988 startte ik een kwaliteitsadviesbureau en had al snel een opdracht bij BGT, een Galvanisch bedrijf in Eindhoven. Na nog een kwaliteitshandboek te hebben geschreven, voor een boekenfabrikant in België,  bleven de opdrachten uit. In die tijd stond kwaliteitszorg niet in de belangstelling. Gelukkig werd er bij Kennis Machinefabriek een productieleider gevraagd en was ik weer aan de bak. Na 2 jaar wilde ik toch weer zelfstandig worden en nam afscheid van de Gebroeders Kennis .. wel een hele leerzame en leuke tijd!

In 1988 startte ik een lasbedrijf in Eindhoven. Inmiddels was ik in aanraking gekomen met ondernemers uit de uitzendbranche hetgeen me aansprak vanwege mijn interesse voor het werken met mensen. Stork kocht mijn bedrijf op en ik werd vestigingsmanager in Eindhoven. Daarna ben ik Van Kersbergen Uitzendbureau gestart. Prachtige tijden ... Paul  en Johan Claassens, Johan S, Eik M, José en vele anderen  .... top lieden! bedankt dat ik met jullie heb samengewerkt. In 1996 vond de overheid dat het vergunningsstelsel voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten aan de stoep kon worden gezet. Toen was de lol er van af.

Na het faillissement in 2003 en nog een hoop vervelende zaken ben ik personeel gaan werven en selecteren. Technisch personeel waar je op kunt bouwen.

Technisch personeel dáár ben ik naar op zoek en hoop zo leuk aan de gang te blijven!

Overige activiteiten:
 - vind het leuk om een klankboord te zijn voor ondernemers die een vertrouwenspersoon zoeken
 - Als SEO ervaringsdeskundige geef ik advies over website optimalisatie
 - Tussenpersoon voor mensen op de werkvloer waar het gaat om persoonlijke vraagstukken

Voor informatie of advies te bereiken op T 0492 387 974

Met vriendelijke groet

ing. Ben van Kersbergen